De vanligaste arterna vid fågelbordet i Stenungsund

Den stora vinterfågelräkningen som gjordes över hela Sverige sista helgen i januari är nu avslutad och sammanställningen är klar. Resultatet skiljer sig åt en hel del beroende på var i landet man bor. Man kan dock konstatera att nästan överallt kommer talgoxen på förstaplats och blåmesen på andra, men sen börjar det skilja sig åt. Just i Stenungsund och just i år kom både bergfinken och grönsiskan in på tio-i-topp-listan. Du har väl inte missat dessa vackra fåglar? Speciellt den färggranna bergfinken brukar utlösa förundran när flockar från Norrland plötsligt dyker upp i trädgården.

De vanligaste arterna i Stenungsund januari 2022

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.