Onsdag 15/10 Projekt pilgrimsfalk – föredrag av Tommy Järås

Såväl riksföreningen som vår lokala krets har valt pilgrimsfalken som motiv i sin logotyp. Projekt pilgrimsfalk är också ett av Naturskyddsföreningens mest lyckade projekt i vilket bl.a. fågelvänner från Stenungsundstrakten varit aktiva. Pilgrimsfalken har gått från att ha varit en av landets mest hotade djurarter i mitten av sjuttiotalet till att nu ha en livskraftig population. Tommy Järås från Fågelcentralen på Hisingen kommer att berätta om hoten mot pilgrimsfalken och redogöra för det mödosamma fågelskyddsarbetet med avel och boplatsskydd.
Ansvarig: Ulf Nilsson, 0303-770288
Lokal: Kulturhuset Fregatten, 18:30

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.