Lördag 24/5 Dammexkursion

Dammexkursion

Foto: Olle Arvids

Nu ska vi damma av våra kunskaper i biologi och kolla vad som finns nere i våra småvatten. Grod- och salamanderyngel kan vi nog hitta, samt kanske dykarbaggar, ryggsimmare, sländlarver, snäckor… ja, hur mycket spännande som helst för den som ser med öppna ögon. Ta gärna med håv och spann om ni har. Lupp eller förstoringsglas kan också komma till användning. Kanske har någon rentav en vattenkikare? Stövlar är bra att ha på fötterna oavsett väder. Och så glömmer vi förstås inte kaffetermosen, för vi har ju alltid fikarast på våra utflykter.
Ansvarig: Olle Arvids, 0303-775553 (070-2804809)
Samling: Fregattens parkering utanför Molekylverkstan 10:00, eller 10:15 på parkeringen vid Sundsby damm. (Ledaren behöver skjuts från Stenungsund, så det är bra om inte alla åker direkt till Sundsby.)

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.