Spår i naturen. lördag 8 februari kl: 10:00-14:00

Vi spårsand P2061918 att snön ligger vit, och åker till någon skog där vi säkert hittar någon spårlöpa att följa. Det är spännande att spåra, förutom fotavtryck kan t ex spillning, hackmärken i träd och avgnagda kottar ge ledtrådar om vem som har varit framme. En spårare går alltid långsamt, för att kunna ta reda på så mycket som möjligt i sitt detektivarbete. Är spåren färska (yngre än en natt) spårar vi bakåt, så att inte djuren blir stressade. Det handlar inte om att få se djuren, utan om att ta reda på vad de har haft för sig! Är det barmark, finns det alltid något att titta på ändå. Hittar vi inga spårtecken kan vi t ex kolla in något meståg eller lära oss några lavar. Eller helt enkelt njuta av att vara ute i skogen! Vart vi åker bestäms i dagarna innan.
Samling: Fregattens parkering utanför Molekylverkstan 10.00. Åter ca 13.00-14.00.

 

Kontaktperson:
Olle Arvids

Telefon:
0303-775553 (070-2804809)

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.