Sädesärlan har kommit!

Man brukar prata om väderflyttare och datumflyttare. Sånglärkan är en typisk väderflyttare. Den kommer till våra trakter när vädret tillåter. Skulle det bli snö och kallare igen, då flyger den söderut en bit och bidar sin tid innan den gör ett nytt försök. Ju längre fram på våren man kommer desto fler av flyttfåglarna som kommer är i stället datumflyttare. Det betyder att de kommer på ungefär samma datum varje år. Sädesärlan är en sådan och brukar kunna ses vid månadskiftet mars-april i våra trakter. Och nu är den här!

Sädesärlan trippande gång, den långa vippande stjärten och det glada lätet är alla typiska kännetecken för ärlan. Har du inte sett henne ännu är det dags att gå ut och titta. Kanske sitter hon på hustaket och spanar?

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.