Ska du också så en äng i år?

Föreläsning om biologisk mångfald på vårt årsmöte.

Vi var många som blev inspirerade av Jesper Lindblads föreläsning om biologisk mångfald i trädgården i samband med årsmötet i slutet av februari. Jesper pratade bland annat om alla växter man kunde så för att få fler insekter i trädgården och på så sätt även fler fåglar. Han gjorde även reklam för firman Pratensis (betyder äng på latin), som är den enda fröfirman i Sverige som uteslutande levererar frön från Sverige, anpassade för det svenska klimatet. Idag kom min fröpåse från Pratensis. Någon stor äng lär det inte bli hos oss, men en liten yta finns det allt plats för. Så nu ser vi fram emot brudbröd, backnejlika, åkervädd, rödblära, färgkulla och många andra vackra blomster. Visst låter det härligt?

Fröblandning från Pratensis.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.