Visst är det skönt när knoppar brister?

Har du lagt märke till den så här års oansenliga häggen? Antagligen inte. Ändå är det häggens knoppar som brister först bland alla våra buskar och träd. Och sen kommer en hel sky av vita blommor. De doftar visserligen inte lika gott som syrenens blommor, men de är vackra.

Och snart kommer vi till den där korta perioden mellan hägg och syren, då skomakaren enligt Fritiof Nilsson Piraten höll stängt. Vissa år kan det gå några dagar emellan, men alltför ofta går dessa perioder i varandra.

Gå nu ut och leta reda på en häggknopp. Står den soligt och vindskyddat vid något berg kanske den redan har slagit ut.

Hägg

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.