Lördag 14/5: Hornborgasjön,

Österplana hed och Munkängarna

I mitten av maj åker vi till Naturrummet vid Hornborgasjöns strand för att titta på fågellivet vid sjön. Några tranor finns nog kvar. Därefter fortsätter vi till några botaniskt intressanta lokaler som Österplana hed, som är Kinnekulles mest kända alvarområde, och Munkängarna med ädellövskog. Där vi kan hitta bl. a tusentals exemplar av den lila orkidén St Pers nycklar, guckusko och massor av ramslök. I ädellövskogen finns nästan alla svenska vilda ädla lövträd, ask, alm, lind, lönn, ek, fågelbär och bok. Bland buskarna är hassel, olvon och måbär vanliga. Medtag matsäck för hela dagen. Vi delar på transportkostnaderna. Föranmäla dig senast den 13:e maj

Ansvariga: Maria Hübinette 0303 – 77 67 77 och Per Anders Ternevall 070 4240615.

Samling: Fregattens parkering utanför Molekylverkstan kl 06:30. Vi räknar med att vara tillbaka vid 18:30-tiden.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.